VAN ORIGINE BIOLOGE 

...een heel mooi vak. Ik heb meer dan 30 jaar als onderzoeker kunnen werken op diverse ziekenhuizen in de randstad, en dat heb ik altijd met heel veel enthousiasme gedaan! zie Linkedin WillyNoort.

Werken op project basis als medisch biologe wordt moeilijker in tijden van economische recessie. Het zorgde ervoor dat ik mij genoodzaakt voelde een alternatief te zoeken voor de invulling van de rest van mijn werkzame leven tot 67+++. Mijn pragmatische keuze viel op het vak van pedicure, met als gevolg, dat u nu als klant een gediplomeerd Medisch Pedicure tegenover u heeft met veel verstand van medisch onderzoek (stamcellen, transplantatie, hart en bloedvaten, ontwikkeling van botkanker, en meer).


MEDISCH PEDICURE

In 2017 heb ik mijn opleiding medisch pedicure kunnen afronden en mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, en AGB codes aangevraagd. Mijn praktijk op de 1e etage aan de Eli Heimanshof 21 staat geheel ter beschikking om de pijnklachten aan uw voeten te verhelpen, maar ook om ontspanning en verbeterde doorbloeding te bewerkstelligen dmv voetreflex massage, of om uw voeten een cosmetische boost te bezorgen en 'zomerklaar' te maken (zie verder in de balk hierboven: MEER en dan PRIJSLIJST). In mijn praktijk staan aandacht en kwaliteit centraal. Die aandacht en kwaliteit is voor u, het gaat om u en ik help u graag. Hieronder vindt u meer informatie over de pedicure behandeling en waarom voetbehandeling bij diabetes en reuma zo belangrijk is, en welke technieken ik mogelijk toepas tijdens een behandeling. BASIS PEDICURE BEHANDELING

Hoe ziet een behandeling eruit, en watvoor werk wordt er aan uw voeten verricht? Dit is wat u achtereenvolgens kunt verwachten:

  • verzorging van (verdikte) nagels, nagelomgeving en schimmelnagel(s), dwz knippen en frezen van de nagels
  • verwijderen van overtollig eelt en likdoorns
  • behandeling van kloven, ingroeiende teennagels en schimmelnagels
  • voeten zijn voor en na de behandeling gedesinfecteerd (werken volgens de 'Code van het voetver­zorgings­bedrijf')
  • aan het eind van de behandeling worden voeten ingecrèmed gevolgd door een korte voetmassage
  • voorlichting en advies over o.a.; voorkomen van schimmelinfecties, doorverwijzing naar podotherapeut

 

Behalve voor een basisbehandeling kunt u bij mij ook terecht voor de gespecialiseerde behandelingen bij diabetes of reuma.


VOETVERZORGING BIJ DIABETES:

Wanneer u diabetes heeft moet u echt alert zijn op uw voeten, die kunnen extra kwetsbaar zijn. Het is nl. mogelijk dat weefsels minder worden voorzien van voeding en/of zuurstof wat vervolgens effect heeft op het functioneren van zenuwen. Het gevoel in de voeten kan dan minder worden of zelfs verdwijnen. Dat is vervelend, omdat u dan niet meer (of minder) door pijnsignaal in uw voeten wordt gewaarschuwd. Zodoende kunnen er makkelijk wondjes ontstaan, en bij een verminderde doorbloeding genezen deze wondjes slecht. Advies: iedere dag de voeten controleren (de onderkant van uw voeten kunt u makkelijk controleren mbv een spiegel) (welke problemen kunnen onstaan en hoe te voorkomen: zie in voet en diabetes).

Ingeschreven staan bij het kwaliteitsregister voor pedicures (Procert), is voor u de verzekering dat ik alle noodzakelijke bijscholingen heb gevolgd en alle nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voetverzorging blijf volgen. Behandeling bij diabetes wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar.

De laatste jaren zijn er veel wijzigingen geweest in de vergoedingen van pedicurebehandelingen bij diabetes. Op dit moment moet er een zorgprofiel vastgesteld worden voordat er sprake kan zijn van vergoeding vanuit de basisverzekering. Dat zorgprofiel kan worden vastgesteld door een huisarts of podotherapeut. De behandeling kan ook vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. U kunt het beste uw ziektekostenverzekeraar vragen naar de vergoedingen die voor u van toepassing zijn.


VOETVERZORGING BIJ REUMA:

Veel mensen met reuma hebben pijn of stijfheid in hun voeten. Andere problemen kunnen zijn: opgezwollen gewrichten, en vergroeiingen of standsveranderingen van de voet. Hierdoor verandert de drukverdeling onder de voet, en wordt het moeilijk om goed passende en lekker zittende schoenen te kopen, en de kans op het krijgen van blaren, wondjes of infecties is dan groot. Geef voetproblemen altijd tijdig aan, en extra zorg dmv voetbehandeling is van belang (zie verder op pedicure en reuma).

Ook voor voetverzorging bij reuma geldt dat een behandeling door een medisch pedicure in aanmerking komt voor vergoeding door de zorgverzekering, maar dat kan verschillen per verzekeraar. Het is handig als u van tevoren informeert bij uw verzekeraar.


SPECIALISTISCHE TECHNIEKEN

ORTHESE: Een orthese is een direct op de voet vervaardigd siliconen hulpstukje. Het is de bedoeling dat mbv dit hulpstukje diverse drukplekken op, of onder en/of tussen de tenen worden ontlast. Zodoende worden op verantwoorde wijze pijnpunten aan de voet ontlast! Hiervoor wordt zacht siliconen materiaal gebruik. Voor meer corrigerende toepassingen moet siliconen materiaal van een hogere hardheid worden gebruikt en daarvoor zal u worden doorverwezen naar een podotherapeut.

NAGELBEUGEL: Nagelproblemen kunnen soms worden verholpen door het plaatsen van een metalen of kunststof nagelbeugel. De nagelbeugel kan een oplossing zijn wanneer u last heeft van een ingroeiende nagel of ter correctie van de vorm van de nagel (bv tunnelnagel).

NAGELREPARATIE: Nagelreparatie kan een uitkomst zijn bij gescheurde of beschadigde nagels of een stootnagel. Ook een ontbrekende nagelhoek of nageluiteinde is te repareren mbv een gel, die wordt uitgehard onder een UV- lamp.


Voetreflexzone-massage

Punten in de voeten corresponderen met plaatsen in het lichaam. Door deze bijzondere massage ontspant het lichaam en kunnen blokkades worden verminderd.